Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pory z kaparami

2.0
(2)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

pory 500 g
kapary 50 g
sos majonezowy 150 g
gęsta śmietana 3 łyzki
trybulka
sól
cukier
pieprz
Przyprawa do zup i potraw Kucharek

Przepis i sposób przygotowania na: Pory z kaparami

Pory oczyścić odciąć górne odcinki liści oraz korzonki , dokładnie umyć , potem zalać woda osolona z dodatkiem cukru i gotujemy 8 minut pod przykryciem , po tym czasie wyjąć , zawinąć w spiralę nakładając w środek po trochu opłukanych kaparów i pozostawić do wystudzenia . Majonez łączymy ze śmietaną , posiekanym jajkiem oraz drobno pokrojoną trybulką doprawiamy i polewamy pory i pozostawiamy w chłodnym miejscu na 3 godziny.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

babcia
babcia 07.12.2012 19:48
super
babcia
babcia 07.12.2012 19:48
super
Chojłówna 31.07.2012 12:22
Dobre:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak