Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

karkówka z jabłkami

2.0
(5)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jabłka 5-6 dużych
kapusta kiszona 1,5 kg
cebula 4 duże
tłuszcz
przyprawa uniwersalna Kucharek
karkówka 1 bez kości

Przepis i sposób przygotowania na: karkówka z jabłkami

Karkówkę umyłam i podsmażyłam z obu stron. Cebule pokroiłam i podsmażyłam na tłuszczu z karkówki. Kapustę kiszoną wypłukałam w zimnej wodzie i też lekko podsmażyłam na oleju. Do naczynia żaroodpornego położyłam karkówkę, opruszyłam przyprawą uniwersalną. Na to położyłam podsmażoną cebulę, potem kapustę kiszoną i na koniec jabłka-obrane i pokrojone w kawałki. Polałam tłuszczem wytworzonym podczas smażenia i przyprawą.
Wstawiłam do piekarnika i piekłam około 1,5 godziny. Co jakiś czas mieszając.

Smacznego :)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

matesko 09.01.2013 09:51
lubię
[email protected] 11.07.2012 15:18
Mniam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak