Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Biszkopt truskawkowy

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jaja 6 sztuk
mąka 1 szklanka
cukier kryształ 1 szklanka
proszek do pieczenia 1 łyżeczka
truskawki 1/2 kg
tłuszcz do formy do wysmarowania
cukier puder do posypania

Przepis i sposób przygotowania na: Biszkopt truskawkowy

Z mąki, jaj, cukru i proszku do pieczenia przygotowujemy biszkopt według tego przepisu http://www.doradcasmaku.pl/przepis/220851/ciasto-z-rabarbarem.html
Truskawki myjemy i kroimy na połówki, następnie opruszamy mąką.
1/3 przygotowanego ciasta na biszkopt wlewamy do formy i podpiekamy w piekarniku.
Wyjmujemy i wykładamy truskawki, wylewamy resztę ciasta i wstawiamy do piekarnika na ok 10-15 min. Polecam sprawdzać wykałaczką czy ciasto jest upieczone ponieważ przez sok z truskawek może piec się trochę dłużej niż zazwyczaj.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

V_kuchareczka 17.07.2012 21:02
super
kamyk 06.07.2012 22:36
pyszny musi być

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak