Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Truskawkowy powiew lata

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jaja 6 sztuk
cukier kryształ 1 szklanka
mąka 1 szklanka
proszek do pieczenia 1 łyżeczka
truskawki 1 kg
masa do tortu gelwe 1 opakowanie
galaretka czerwona 2 opakowania
margaryna 100 g
mleko 300 ml

Przepis i sposób przygotowania na: Truskawkowy powiew lata

Z jaj, mąki, cukru i proszku do pieczenia robimy biszkopt według przepisu podanego tutaj http://www.doradcasmaku.pl/przepis/220851/ciasto-z-rabarbarem.html
Masę do tortu Gelwe o smaku ajerkoniakowym przyżądzamy według przepisu na opakowaniu.
Dwie galaretki robimy według przepisu na jedną.
Upieczony biszkopt po ostygnięciu kroimy wzdłuż na 2 placki.
Pierwszy placek smarujemy połową masy, układamy przekrojone na pół truskawki. Kładziemy drugi biszkopt, układamy całe truskawki i zalewamy galaretką.
Wstawiamy do lodówki do zastygnięcia.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Jagódka77 03.05.2015 13:01
na pewno świetnie smakuje
magdalea 17.06.2012 11:04
ale pyszne!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak