Sposób przygotowania

Krok 1 / 3

Białka oddzielić od żółtek. Białka ubić na sztywną pianę z odrobiną soli, stopniowo dodając cukier. W jednej misce wymieszać obie mąki, sodę, proszek do pieczenia. W drugiej maślankę, olej, mleko, żółtka. Płynne składniki wlać do miski z mąką, zamieszać łyżką, dodać sztywno ubitą pianę, delikatnie wymieszać


Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    muszę się w końcu dorobić gofrownicy- a jaką masz?, bo tak dobrze przypieka....
  • 1
    kucharka
    Opublikowano

    gosia47-47

    pycha
  • 1
    original
    Opublikowano

    Justyna28

    z maślanką jeszcze nie jadłam, ale na pewno spróbuję:)
  • 1
    original
    Opublikowano

    RenataZ-et

    ziutula - kaszubka ja mam gofrownicę Tefal model WD 3000, jest bardzo fajna ale gofry nie wychodzą zbyt grube...
  • 1
    original
    Opublikowano

    Justyna23

    pycha
  • 1
    dscn5893
    Opublikowano

    bietka

    smaczne
  • 1
    original
    Opublikowano

    Iwusia

    fantastyczne gofry
  • 1
    original
    Opublikowano

    polly66

    no właśnie muszę wymienić gofrownicę, bo moja strasznie pali gofry;/ sprawdzę twój model;)
  • 1
    katarzyna-jaworek.
    Opublikowano

    Katarzyna59

    uwielbiam
  • 1
    original
    Opublikowano

    babajaga1969

    dobre
  • 2
    original
    Opublikowano

    Alex_M

    pieknie wypieczone :)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !