Sposób przygotowania

W szerokim słoju ułożyć kawałki sera korycińskiego, przekładając naciętymi ząbkami czosnku, gałązkami rozmarynu, suszonymi pomidorami i korniszonami przeciętymi wzdłuż na cząstki.
Dodać skórkę otartą z cytryny (najlepiej zesterem) oraz pokrojoną drobno papryczkę chili.
Wsypać kapary, lubczyk i suszoną natkę kolendry, kolorowy pieprz i ziele angielskie.
Między ser wlożyć liście laurowe.
Ocet jabłkowy połączyć z sokiem z cytryny, dolać nieco oleju z pestek winogron, płynną przyprawę do zup i dodać musztardę - wymieszać i zalać ser.
Dopełnić olejem (można dolać nieco oleju z suszonych pomidorów), aby wszystkie składniki były nakryte.
Słój szczelnie zamknąć i kilka razy odwrócić dynamicznie dnem do góry, aby wymieszać sos.
Wstawić do lodówki lub pozostawić w chłodnym miejscu na 2 tygodnie.

Komentarze

  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Kamila/kami007

    interesujący
  • 1
    img_20161130_024927
    Opublikowano

    Habibi

    <b>* Zapraszam do próbowania moich przepisów :) Z pewnością każdy znajdzie w mojej księdze coś smacznego dla siebie :) *</b>
  • 1
    original
    Opublikowano

    eagle

    Nieco dużo tych składników, ale ogólnie brzmi interesująco :)
  • 1
    original
    Opublikowano

    Monika63

    ciekawy
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    iwona25

    mniam
  • 1
    original
    Opublikowano

    Grażyna13

    Co za pyszności :)
  • 1
    original
    Opublikowano

    Camill

    jak ladnie i kolorowo wyglada:-)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !