Sposób przygotowania

Agrest obrać z końcówek, zalać wodą i gotować. Dosypać cukier- ilość zależy od dojrzałości agrestu i własnych preferencji. Kiedy agrest będzie miękki i zacznie pękać wrzucić listki świeżej mięty i gotować razem kilka minut- 3 góra pięć. Wyłączyć kompot. Po krótkiej chwili wyjąc listki i dopiero ostudzić.
Bardzo smaczny kompot i świetnie gasi pragnienie w upalne dni. Polecam.

Komentarze

  • 2
    dscf7715
    Opublikowano

    Mysiunia

    z dodatkiem mięty musi być pyszny :)
  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    aż mi się pić zachciało...
  • 0
    original
    Opublikowano

    treonina

    nigdy nie próbowałam z miętą :-) fajny pomysł spróbuję
  • 1
    original
    Opublikowano

    Magula

    super pomysł z tą miętą
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Aneta2604

    fajny prosty pomysł
  • 0
    original
    Opublikowano

    mufinka79

    musi pysznie smakować :)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !