Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kompot agrestowy z mietą

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

agrest 0,5 kg
cukier do smaku
woda 1,5 l
mięta 10 listków

Przepis i sposób przygotowania na: Kompot agrestowy z mietą

Agrest obrać z końcówek, zalać wodą i gotować. Dosypać cukier- ilość zależy od dojrzałości agrestu i własnych preferencji. Kiedy agrest będzie miękki i zacznie pękać wrzucić listki świeżej mięty i gotować razem kilka minut- 3 góra pięć. Wyłączyć kompot. Po krótkiej chwili wyjąc listki i dopiero ostudzić.
Bardzo smaczny kompot i świetnie gasi pragnienie w upalne dni. Polecam.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

mufinka79 18.10.2012 19:16
musi pysznie smakować :)
Aneta2604 21.08.2012 17:43
fajny prosty pomysł
Magula 08.07.2012 22:31
super pomysł z tą miętą
treonina 17.06.2012 00:37
nigdy nie próbowałam z miętą :-) fajny pomysł spróbuję
ziutula
ziutula 17.06.2012 00:13
aż mi się pić zachciało...
Mysiunia 16.06.2012 21:59
z dodatkiem mięty musi być pyszny :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak