Sposób przygotowania

Poziomki obieramy i myjemy. Dajemy na sito, aby ociekły. Osuszone poziomki rozgniatamy. Żelatynę rozpuszczamy w 1/4 szkl. ciepłej wody. Następnie studzimy dodajemy cukier i gotujemy. Jak się zagotuje ściągamy z ognia i studzimy. Do zimnej żelatyny z cukrem dodajemy serki i rozgniecione poziomki. Wszystko dokładnie mieszamy i odstawiamy na 2-3 godzin do lodówki, aby stężało. Gotową masę rozkładamy na biszkopt.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    m1monika

    pyszna :-)
  • 1
    original
    Opublikowano

    smakoszek

    pyszny deser
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    mirosława4

    smaczna
  • 3
    original
    Opublikowano

    Wafelek2601

    Ależ musi smakować
  • 2
    original
    Opublikowano

    RenataZ-et

    rewelacyjna
  • 1
    original
    Opublikowano

    IKrakowianka

    świetna
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    super
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    traktorek

    pycha
  • 1
    original
    Opublikowano

    Dorota59

    raj dla podniebienia
  • 2
    original
    Opublikowano

    Łukasz15

    Pyszna
  • 2
    original
    Opublikowano

    Grazyna0211

    świetna
  • 2
    original
    Opublikowano

    barbara11561

    pyszna do deserów
  • 1
    original
    Opublikowano

    Ada-Gaba

    smaki z dzieciństwa
  • 1
    original
    Opublikowano

    berys18

    pyszna masa
  • 0
    original
    Opublikowano

    pajbek

    Taka masa musi być pyszna :-)
  • 1
    katarzyna-jaworek.
    Opublikowano

    Katarzyna59

    przepyszna

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !