Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Płonące banany

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

cytryna
pomarańcza
rodzynki 10 dag
masło 6 łyżek
cukier puder 3 łyzki
cukier wanilinowy
Goździki całe Prymat
banan 6 szt
rum 1 kieliszek

Przepis i sposób przygotowania na: Płonące banany

Obrane banany przekrawamy wzdluż.ciskamy sok z cytryny i pomarańczy.Roztapiamy masło na patelni.Wykładamy banany i smażymy na złoto ok 2 minut z każdej str. Posypujemy owoce cukrem pudrem, wlewamy sok.Wsypujemy cukier wanilinowy, goździki i rodzynki. Zagotowujemy.
Na oddzielnej patelni ogrzewamy rum.Zapalamy i polewamy banany.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak