Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Surówka z kalarepy i pomidorów

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kalarepka młoda 1 szt
pomidory 3 szt
seler naciowy 2 gałązki
szczypior 1 pęczek
sałata rzymska 20 listków
śmietana 12% 1 łyżka
majonez tradycyjny 1 łyżka
sól do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Surówka z kalarepy i pomidorów

Kalarepkę oskrobać i zetrzeć na tarce o grubych oczkach.
Pomidora pokroić w ósemki.
Szczypior i liście selera drobno posiekać.
Młode listki sałatki porwać na drobne kawałki. Dodać śmietanę i majonez.
Wszystkie składniki wymieszać razem. Doprawić do smaku. Smacznego.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ankaryba 25.01.2013 16:49
smaczna :-)
Aneta2604 31.07.2012 17:22
świetny przepis, tak mało jest pomysłów na kalarepę

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak