Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Szaszłyk

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

filet z kurczaka 2 szt.
papryka czerwona 0,5 szt.
cebula 1 szt.
cukinia 0,5 szt.
przyprawy do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Szaszłyk

Kroki postępowania

1
Kroimy cukinię w plasterki, paprykę w grube kawałki oraz małą cebulę w ćwiartki (ja potem je jeszcze rozdzielam na mniejsze części). Generalnie szaszłyki mają to do siebie, że mają dużo możliwości jeśli chodzi o składniki (można użyć żółtej/zielonej papryki, bakłażana, boczku etc.)
Krok 1 - Szaszłyk foto
2
Kurczaka kroimy w duże kawałki, przyprawiamy (curry, papryka, bazylia, tymianek, sól) z odrobiną oliwy z oliwek.
Krok 2 - Szaszłyk foto
3
Poszczególne składniki nadziewamy na wykałaczki do szaszłyków i delikatnie przyprawiamy (ze względu na warzywa, dlatego też można zrobić tak że wrzucamy wszystkie składniki do miski i tam przyprawiamy).
Krok 3 - Szaszłyk foto
4
Szaszłyki pieczemy na grillu, albo smażymy na patelni grillowej. Smacznego!
Krok 4 - Szaszłyk foto

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Bernadeta1 16.02.2013 16:01
smaczne
pacpaw 06.01.2013 17:08
najsmaczniejsze szaszłyki są mocno upchane, a każdy kawałek mięsa jest rozdzielony warzywnym dodatkiem. Do tego cukinia, która jest dla mnie nowością w tego rodzaju daniach
ziutula
ziutula 17.06.2012 00:15
smacznie nadziany szaszłyk...
caffee_tea 16.06.2012 22:53
mniam,
irenka 16.06.2012 21:30
wyglądają bardzo apetycznie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak