Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Cukier lawendowy z wanilią

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

cukier kryształ 1/2 kg
cukier waniliowy 2 op.
lawenda 30-50 suszona

Przepis i sposób przygotowania na: Cukier lawendowy z wanilią

Do malaksera wsypać cukier kryształ (im grubszy tym lepiej) - dodać suszone kwiaty lawendy.
Miksować pulsacyjnie, aż składniki będą rozdrobnione i dokładnie się połączą.
Na końcu dosypać cukier waniliowy i dokładnie wymieszać.
Przesypać gotowy cukier do szczelnych słoiczków (wyparzonych i osuszonych), dokładnie zakręcić.

Używać do wypieków i deserów.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

SylwiaMagdaSabin 04.09.2012 19:40
świetne bardzo cenię Pani przepisy
SylwiaMagdaSabin 04.09.2012 19:40
świetne bardzo cenię Pani przepisy
Monika63 05.08.2012 09:11
pycha
Habibi 29.06.2012 09:19
* Zapraszam do próbowania moich przepisów :) Z pewnością każdy znajdzie w mojej księdze coś smacznego dla siebie :) *

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak