Sposób przygotowania

Do dużego garnka włożyć mięsa, zalać wodą, dodać liście laurowe i ziele angielskie - gotować do miękkości.
Wątrobę wymoczyć w wodzie lub mleku.
Miękkie mięso odcedzić, pozostawić do ostygnięcia i zmielić razem z wymoczoną wątroną na drobnym sitku.
W wywarze namoczyć bułkę i również zmielić.
Do masy wbić jajka, dodać przyprawy i dolać nieco wywaru, dosypać grysik.
Masę dokładnie wyrobić i dodać pokrojone na mniejsze kawałki suszone śliwki.
Masą napełnić foremki natłuszczone i posypane bułką tartą - wierzch wyrównać i także posypać bułką tartą.
Piec w gorącym piekarniku przez 60-80 minut.
Pozostawić do ostygnięcia.

Pozostały wywar po gotowaniu mięsa odparować i zużyć jako dodatek do zup i sosów.

Komentarze

  • 2
    img_20161130_024927
    Opublikowano

    Habibi

    Zapraszam do przeglądania moich różnorodnych przepisów - zapewne każdy znajdzie tutaj coś smacznego dla siebie :)
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    artur7

    mniam

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !