Sposób przygotowania

Czekoladę (100g) roztapiamy w kąpieli wodnej. Resztę wykorzystamy do polewy.

Żółtka ubijamy z cukrem i dodajemy czekoladę i śmietanę, a następnie mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia.

Ubijamy białka z odrobiną soli i dodajemy do masy, delikatnie mieszając.

Otrzymane ciasto rozkładamy do dwóch większych foremek na babeczki i wkładamy do nagrzanego piekarnika (1800 ), pieczemy około 25-30 minut.

Z podanego przepisu można także zrobić muffinki. Przypuszczam, że wyjdzie ich 5 sztuk :)

Wystudzone babeczki dekorujemy rozpuszczoną czekoladą i posypujemy płatkami.

Smacznego :)

Komentarze

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !