Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Babeczki ze śmietaną i białą czekoladą

2.0
(9)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

biała czekolada 150 gram
jajko 2 sztuki
cukier puder 50 gram
śmietana 100 gram
mąka 100 gram
proszek do pieczenia 1/2 łyżeczki
migdały w płatkach garść

Przepis i sposób przygotowania na: Babeczki ze śmietaną i białą czekoladą

Czekoladę (100g) roztapiamy w kąpieli wodnej. Resztę wykorzystamy do polewy.

Żółtka ubijamy z cukrem i dodajemy czekoladę i śmietanę, a następnie mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia.

Ubijamy białka z odrobiną soli i dodajemy do masy, delikatnie mieszając.

Otrzymane ciasto rozkładamy do dwóch większych foremek na babeczki i wkładamy do nagrzanego piekarnika (1800 ), pieczemy około 25-30 minut.

Z podanego przepisu można także zrobić muffinki. Przypuszczam, że wyjdzie ich 5 sztuk :)

Wystudzone babeczki dekorujemy rozpuszczoną czekoladą i posypujemy płatkami.

Smacznego :)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

agnieszkalider 09.02.2013 22:00
poezja smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak