Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Talarki w cieście ziemniaczanym

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

schab 4 plastry
ziemniaki ugotowane 40 dag
ser żółty 10 dag
jaja 1 szt
pomidor 2 szt
sos winegret
mąka pszenna
pieprz
sól
kapusta pekińska 1/4 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Talarki w cieście ziemniaczanym

Ziemniaki przeciśnij przez praskę. Do piure dodaj ser, mąkę i jajko. Masę przypraw.
Plastry mięsa oblep cienką warstwą ciasta ziemniaczanego. Kładż je na rozgrzany olej i smaż rumiano obu stron.
Kapustę i pomidory pokrój, polej sosem winegret. PodaJ do sznycli.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak