Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

pulpety w sosie koperkowym

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mięso mielone drobiowe 400 g
jajko 1
cebula 1
czosnek 1 ząbek
mąka pszenna 3-4 łyżki
kostka rosołowa
koperek 0,5 pęczek
śmietana 120 ml
olej do smażenia
przyprawa uniwersalna Kucharek

Przepis i sposób przygotowania na: pulpety w sosie koperkowym

Cebulę podzieliłam na pół. Jedną połówkę zeszkliłam z czosnkiem na patelni, drugą poszatkowałam i dodałam do mięsa mielonego. Dodałam też jajko, mąkę i przyprawę uniwersalną. Wymieszałam. Zagotowałam wodę z kostką rosołową. Uformowałam pulpeciki i wrzuciłam do wody. Dodałam zeszkloną celulkę z czosnkiem. Gdy pulpety były gotowe dodałam śmietanę i posiekany koperek.
Podałam z młodymi ziemniakami.

Smacznego :)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Justyna28 15.07.2012 16:38
świetne:)
Dorian 19.06.2012 11:53
pycha
paula99926 18.06.2012 16:16
dziękuję :)
Justyna Jussstiii 17.06.2012 18:35
super
SmacznaPyza 16.06.2012 20:28
mięso mielone jakie? tzn. z jakiego zwierzęcia i ew. części tuszy?
Hanna5 16.06.2012 19:40
też takie robie
Ankha 16.06.2012 19:16
Też bym to zjadła bez zastanowienia
niedozywiona 16.06.2012 18:32
no, to będzie mój poniedziałkowy obiad ! :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak