Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

sos pomidorowy z migdałami

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

koncentrat pomidorowy 1 mały słoik
oliwa 2 łyżki
migdały garść
sól
cukier
Papryka ostra mielona Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: sos pomidorowy z migdałami

na patelni podgrzać oliwę włożyć koncentrat pomidorowy i chwilę przesmażyć dodać 3 łyżki przegotowanej wody wymieszać przyprawić do smaku solą,cukrem,papryką ostrą i imbirem,migdały sparzyć wrzątkiem obrać ze skórki drobno posiekać dodać do sosu wymieszać,tuż przed podaniem posypać posiekaną zieleniną podawać do grillowanych mięs.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ola1young 27.11.2013 17:43
Smaczny sos :)
Motorek 09.09.2013 07:55
fajny sosik

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak