Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Biszkopt kakaowy ze śmietaną

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jajko 6 szt
cukier 6 łyżek
mąka 6 łyżek
proszek do pieczenia 1 łyżeczka
śmietana 1 litr
cukier puder
czekolada gorzka 1 tabliczka
kakao 2 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Biszkopt kakaowy ze śmietaną

białka ubijamy na sztywno dodajemy cukier, żółtka, mąkę z proszkiem i kakao całość ubijamy pieczemy biszkopt 170 stopni około 60 min

Po upieczeniu biszkoptu zostawiamy go do ostygnięcia

Śmietanę ubijamy częściowo po 200 ml aby całość nam się nie ścielą i zepsuła :) cukier puder dodajemy gdy jest już ubita śmietana ( jak jest ciepło lepiej zrobić mniej słodką aby się nie rozpłynęła)

biszkopt dzielimy na 2 części nakładamy na obydwie śmietany na górę posypujemy tarta czekolada :)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak