Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

CIASTO Z RABARBAREM

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

rabarbar 4 laski
cukier 3/4 szklanki
margaryna 3/4 kostki
jajko 2 sztuki
mąka 1 szklanka
proszek do pieczenia 1 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: CIASTO Z RABARBAREM

Kroki postępowania

1
Jajka ucieram z cukrem i margaryną. Następnie dodaję mąkę i proszek do pieczenia. Powstałe ciasto przelewam do formy.
Krok 1 - CIASTO Z RABARBAREM foto
2
Na wierzchu ciasto układam pokrojony rabarbar.
Krok 2 - CIASTO Z RABARBAREM foto
3
Ciasto piekę przez 35 minut w temperaturze 190C. Po ostudzeniu posypuję je cukrem pudrem.
Krok 3 - CIASTO Z RABARBAREM foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Krzysztof15 13.08.2012 21:45
super
romanrafal
romanrafal 01.07.2012 08:53
pyszne
Dorian 30.06.2012 21:34
smaczne
Ada-Gaba 26.06.2012 12:33
pyszności
RenataZ-et 20.06.2012 22:34
bardzo dobre
Aneta41 17.06.2012 12:51
jedzmy póki sezon
Monika78 16.06.2012 20:43
nadszedl wreszcie sezon na rabarbarowe ciasto .. 3 x tak!
Anulka75
Anulka75 16.06.2012 18:51
pyszne
Anulka75
Anulka75 16.06.2012 18:51
pyszne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak