Sposób przygotowania

Cukier dokładnie wymieszać z cynamonem. Najlepiej użyć drobnego cukru do wypieków. Na blacie rozłożyć ciasto francuskie i całośc posypać cukrem z cynamonem. Wyznaczyć środek ciasta i złożyć każdy brzeg do wyznaczonej lini. Znów posypać cukrem i złożyć do środka. Składamy w ten sposób ciasto 3 razy, na koniec składamy ciasto wzdłuż lini na pół. Kroimy tak przygotowane ciasto na plastry ok. 8 mm każdy i układamy na blasze wyłożonej papierem do pieczenia lekko dociskając.

Pieczemy 15 min. w nagrzanym piekarniku 200C.

Polecam!

Komentarze

  • 2
    no-image-available-icon-web1
    Opublikowano

    caralajna

    zachęcająca propozycja
  • 1
    original
    Opublikowano

    paula99926

    Robiłam podobne i były przesmaczne! :)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !