Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Palmiery cynamonowe

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

cukier drobny 4 łyżki
Cynamon mielony Prymat 1 łyżeczka
ciasto francuskie 1 opakowanie

Przepis i sposób przygotowania na: Palmiery cynamonowe

Cukier dokładnie wymieszać z cynamonem. Najlepiej użyć drobnego cukru do wypieków. Na blacie rozłożyć ciasto francuskie i całośc posypać cukrem z cynamonem. Wyznaczyć środek ciasta i złożyć każdy brzeg do wyznaczonej lini. Znów posypać cukrem i złożyć do środka. Składamy w ten sposób ciasto 3 razy, na koniec składamy ciasto wzdłuż lini na pół. Kroimy tak przygotowane ciasto na plastry ok. 8 mm każdy i układamy na blasze wyłożonej papierem do pieczenia lekko dociskając.

Pieczemy 15 min. w nagrzanym piekarniku 200C.

Polecam!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

paula99926 30.08.2012 10:43
Robiłam podobne i były przesmaczne! :)
caralajna 17.06.2012 11:28
zachęcająca propozycja

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak