Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Naleśniki gryczane ze szpinakiem

2.0
(6)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka gryczana 250 gram
jajko 1 szt
sól
szpinak 1 kg
feta 1 szt
oliwa
czosnek 1 ząbek
sezam 1 łyżka
słonecznik łuskany 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Naleśniki gryczane ze szpinakiem

Naleśniki: wymieszaj mąką z 400ml wody, jajkiem i solą. Z przygotowanego ciasta usmaż naleśniki.

Farsz: Zblanszuj szpinak, drobno posiekaj, podsmaż na oliwie z czosnkiem. Dodaj pokruszoną fetę, dokładnie wymieszaj, aż powstanie jednolita masa. Dodaj słonecznik i sezam.

Naleśniki posmaruj przgotowanym farszem i roluj.

Z podanej porcji wyjdzie ok.8 naleśników.

Smacznego!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Seba 05.01.2015 09:47
fajny pomysł
syletita 04.01.2015 16:53
Muszę koniecznie spróbować!
ewaa 30.08.2012 17:29
rewelacja
Monika-twin 01.07.2012 21:01
ciekawy przepis z mąki gryczany, i jesczze szpinak-pycha!
Rafał10 01.07.2012 11:30
mniam, świetny pomysł! śliczne zdjęcie :)
adelajda 23.06.2012 18:06
uwielbiam szpinak w każdej postaci
caralajna 17.06.2012 11:29
bardzo smaczne naleśniki

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak