Sposób przygotowania

Zagotuj poł szklanki mleka, w drugiej połowie wymieszaj obie mąki i cukier waniliowy (ja używam cukru z prawdziwą wanilią - do słoika z cukrem wkładam przeciętą wzdłuż laskę wanili, cukier się aromatyzuje, przepięknie pachnie).Wlej mix do zagotowanego mleka i szybko wymieszaj. Dodaj rodzynki (ja moczę je wcześniej w rumie). Odstaw budyń do wystygnięcia.
Rozłóż ciasto francuskie na blacie, posmaruj przgotowaną masą i zroluj. Potnij rulon na plastry grubości ok. 8 mm. rozłóź na papierze do pieczenia i delikatnie dociśnij.

Piecz ok. 20 min w rozgrzanym piekarniku 200C.

Smacznego!

Komentarze

  • 1
    no-image-available-icon-web1
    Opublikowano

    caralajna

    jak dla mnie ..bomba :)
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    ale apetyczne...
  • 1
    original
    Opublikowano

    paula99926

    slicznie wyglądają
  • 0
    original
    Opublikowano

    Lis

    Wyglądają smakowicie:)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !