Sposób przygotowania

Kiełbasę pokroić w plasterki, wrzucić do garnka, zalać gorącą wodą, dodać utartą grubo marchewkę i selera oraz przyprawy.
Gotować 30 minut na niewielkim płomieniu, pod przykryciem, aż powstanie aromatyczny wywar.
Dodać grubo utarte ogórki i gotować kolejne 10 minut.
Zupę zagęścić sproszkowanym puree ziemniaczanym oraz czosnkiem i pieprzem.
Dodać posiekany koperek.
Zupę można zabielić niewielką ilością śmietany - połączyć z posiekanymi jajkami na twardo.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    ronald88

    super
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    1j1o1l1a1

    sorki...jak dla mnie to kiełbasa psuje smak zupy :)
  • 1
    img_20161130_024927
    Opublikowano

    Habibi

    A my taką lubimy - podobnie, jak kapuśniak, żerek, biały barszcz...
  • 1
    img_20161130_024927
    Opublikowano

    Habibi

    Zapraszam do przeglądania moich różnorodnych przepisów - zapewne każdy znajdzie tutaj coś smacznego dla siebie :)
  • 1
    original
    Opublikowano

    eagle

    też robimy z kiełbaską

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !