Sposób przygotowania

Ziemniaki obrać, ugotować w osolonej wodzie, odcedzić i przecisnąć przez praskę.
Pozostawić do ostygnięcia.
Słoninę zmielić lub bardzo drobno pokroić - wrzucić na patelnię, wytopić.
Dodać posiekaną cebulę i zrumienć.
Lekko przestudzić i dodać całość do ziemniaków.
Dołożyć ser śmietankowy i wyrobić jednolity farsz doprawiając solą i sporą ilością pieprzu.
Naleśniki smarować farszem, zwijać jak tradycyjne krokiety i panierować w roztrzepanych jajkach i bułce tartej.
Smażyć na rumiano.

Komentarze

  • 1
    img_20161130_024927
    Opublikowano

    Habibi

    Zapraszam do przeglądania moich różnorodnych przepisów - zapewne każdy znajdzie tutaj coś smacznego dla siebie :)
  • 1
    original
    Opublikowano

    eagle

    i nie trzeba lepić pierogów ;)
  • 1
    original
    Opublikowano

    Stenka

    dobre
  • 1
    original
    Opublikowano

    polly66

    faktycznie pierogi w naleśnikach:D
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    artur7

    fajne
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Kasia36

    Smaczny pomysł

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !