Sposób przygotowania

Do szerokiego sporego rozndla wlać mleko, dodać dużą szczyptę soli oraz cukier waniliowy i zagotować.
Jajka bardzo dokładnie zmiksować z cukrem, dodać mąkę pszenną i dokłądnie wyrobić.
Masę wlewać na gorące mleko, stale miksując, aż masa zgęstnieje.
Odstawić do zupełnego ostygnięcia.
W tym czasie upiec placki z ciasta francuskiego wg opisu na opakowaniu.
Pozostawić do ostygnięcia.
Masło pozostawić w temperaturze pokojowej, aż zmięknie - zmiksować na puch - dodawać stopniowo chłodny budyń, stale ubijając, aż wszystkie składniki stworzą puszystą masę.
Na spodzie francuskim rozsmarować krem równą warstwą, nakryć drugim ciastem.
Obciążyć deseczką i torebką cukru lub słoikiem z wodą - wstawić do lodówki na kilka godzin.
Przed podaniem pokroić i posypać cukrem pudrem.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    parysek10

    mniam
  • 1
    original
    Opublikowano

    Ankha

    Jakie przyjemne kalorie:)
  • 1
    original
    Opublikowano

    smerfetka79

    Uwielbiam to ciasto:))
  • 2
    img_20161130_024927
    Opublikowano

    Habibi

    Zapraszam do przeglądania moich różnorodnych przepisów - zapewne każdy znajdzie tutaj coś smacznego dla siebie :)
  • 1
    original
    Opublikowano

    eagle

    Natychmiast zjadłoby się takie cudo :))
  • 0
    original
    Opublikowano

    annagebalska

    mniam

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !