Sposób przygotowania

2 garście płatków róż ugnieć w dużym słoiku i zasyp 1 cm warstwą cukru ,
dalej 2 garście płatków
- i znów 1cm. cukru i tak do 3/4 wysokości słoika .
bogatsza wersja zamiast cukru przewiduje miód .
kiedy warstwy już są ułożone
- zalewamy : wódką (nalewka będzie delikatniejsza)
lub spirytusem (nalewka będzie mocniejsza )
słój zamykamy , odstawiamy w ciemne miejsce na 6 tygodni - potem przez gazę zlewamy do karafki
jest po prostu przepyszna

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    parysek10

    polecam
  • 1
    original
    Opublikowano

    Stenka

    pewnie ma też ładny kolorek, zamierzam zrobić
  • 0
    original
    Opublikowano

    adagio

    moja ma jeszcze niecały tydzień do stania na razie jest różowa ale z ciemnieje
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Juleczka20

    kiedyś piłam,była naprawdę dobra ale sama nie robiłam takiej jeszcze

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !