Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

jajo wiedeńskie na szpinaku

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

szpinak świeży 1 opakowanie
jajko 4-5 szt
czosnek 2 ząbki
sól
Gałka muszkatołowa mielona Prymat
olej lniany
masło 1 łyżka
śmietana 3-4 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: jajo wiedeńskie na szpinaku

Kroki postępowania

1
na patelni rozgrzewamy olej i masło dodajemy szpinak i rozgnieciony czosnek
Krok 1 - jajo wiedeńskie na szpinaku foto
2
dusimy do miękkości, dodajemy śmietanę i doprawiamy solą i gałką
Krok 2 - jajo wiedeńskie na szpinaku foto
3
świeżutkie jajka wybijamy delikatnie do miseczki i wylewamy na posolony wrzątek, gotujemy 3-4 minuty, wykładamy łyżką cedzakową na wcześniej przygotowany szpinak
Krok 3 - jajo wiedeńskie na szpinaku foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ankha 17.06.2012 18:13
Do wypróbowania;)
Aneta41 17.06.2012 12:53
przepyszny i efektowny
kuklik 16.06.2012 21:07
efektowne
ziutula
ziutula 16.06.2012 16:03
przepyszny zestaw na talerzu..
owca441 16.06.2012 14:19
doskonale smakują

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak