Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Grillowana kozina

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mięso kozie 0,5 kg
czosnek ząbki 10
sól 1,5 łyzeczki
olej 0,5 szkl
Liść laurowy suszony Prymat
ziele angielskie
Grill przyprawa klasyczna Prymat 3 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Grillowana kozina

Kroki postępowania

1
zień wcześniej przygotowujemy marynatę. Do miseczki wkładamy przyprawę do grilla, kilka ziarenek ziele i liscie laurowe, rozgnieciony czosnek i sól - wlewamy olej i dokładnie mieszamy.
Krok 1 - Grillowana kozina foto
2
Mięso kozie dzielimy na niezbyt grube i wielkie kawałki. Tackę aluminiową smarujemy 1-2 łyżkami marynaty, układamy na niej kawałki koziego mięsa, które polewamy przygotowaną marynatą- odstawiamy na 24 godziny do lodówki.
Krok 2 - Grillowana kozina foto
3
Grillujemy na tacce, można podlać olejem jeśli jest zbyt mało. Czas grillowania to około 80 minut, pod koniec grillowania można mięso przerzucić bezpośrednio na ruszt aby się lekko przypiekło.
Krok 3 - Grillowana kozina foto
4
Nie polecam grillowania bez tacki, bo mięso będzie suche i twarde . Mieso podajemy z ketchupem
Krok 4 - Grillowana kozina foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

malaczarna23 03.09.2012 09:10
też nie jadłam ale jestem ciekawa jak smakuje
Ewelina47 21.08.2012 21:47
nigdy nie jadłam mięsa koziego

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak