Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Karkówka w pieczarkach

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pieczarki 20 dag
cebula 1
olej do smażenia
karkówka 50 dag bez kości

Przepis i sposób przygotowania na: Karkówka w pieczarkach

Kroki postępowania

1
Karkówkę umyć, pokroić w plastry, rozbić tłuczkiem, obsypać solą i pieprzem. Podsmażyć dość mocno na rozgrzanym oleju.
Krok 1 - Karkówka w pieczarkach foto
2
Wlać pół szklanki wody i dusić do miękkości. Na osobnej patelni zeszklić pokrojoną w piórka cebule, dodać pokrojone w plasterki pieczarki, podsmażyć i dodać do mięsa. Chwilę dusić razem.
Krok 2 - Karkówka w pieczarkach foto
3
Podawać np. z ziemniakami.
Krok 3 - Karkówka w pieczarkach foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

fotoviderek 20.06.2013 07:21
Świetne mięsko :)
Seba 14.12.2012 09:18
pycha
Ada-Gaba 22.11.2012 07:41
wyśmienite
Pani Domu 04.08.2012 17:18
pycha obiad
kate.500 04.07.2012 07:44
super pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak