Sposób przygotowania

Jajka gotujemy na twardo, studzimy i tniemy w plasterki.
Botwinkę i koperek siekamy na drobno. (botwinka najlepiej jak jest kupiona razem z buraczkami wtedy oczyszczamy buraczki i kroimy je w kostkę)
Udka gotujemy w 3 litrach wody wraz z przyprawami: kucharkiem, pieprzem, maggi, solą, zielem angielskim i liściem laurowym. Następnie dodajemy obraną wcześniej włoszczyznę wraz z pokrojonymi w kostkę ziemniakami, burakami i marchewką. Gotujemy przez 25 minut i dodajemy botwinkę i koperek i wyciskamy do zupki czosnek. Gotujemy jeszcze przez chwilkę i dodajemy jajo.

Komentarze

  • 3
    original
    Opublikowano

    parysek10

    rewelacja
  • 1
    avatar-1
    Opublikowano

    Anna133

    inne niż zwykły barszcz
  • 2
    15
    Opublikowano

    Aneta41

    Pyszna letnia zupka
  • 1
    original
    Opublikowano

    magdalea

    pyszna
  • 1
    original
    Opublikowano

    MAR3STA

    pyszna i świeża
  • 1
    original
    Opublikowano

    Anna169Hosz

    Smaczna klasyka.
  • 2
    original
    Opublikowano

    Betka

    ekstra!;D
  • 2
    original
    Opublikowano

    ElizaT

    bardzo dobry przepis na smaczną zupę
  • 1
    original
    Opublikowano

    Angelika10

    Pyszna zupa.
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    Juleczka20

    pycha
  • 0
    original
    Opublikowano

    Justyna/Dzastus

    uwielbiam taka bitwinke.
  • 0
    original
    Opublikowano

    Aleksandraa

    mniam

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !