Sposób przygotowania

Schab dokładnie myjemy. Nacieramy go solą, pieprzem oraz majerankiem. Następnie zalewamy naparem przygotowanym z herbaty Earl Grey. Mięso nadziewamy widelcem, przykrywamy folią aluminiową i wkłądamy na kilka godzin do lodówki. Następnie wzdłuż schabu robimy nacięcie długim nożem i faszerujemy go suszonymi morelami. Mięso układamy w naczyniu żaroodpornym, przykrywamy folią aluminiową i pieczemy ok. godziny. Przez pierwsze 15 minut pieczemy w 220 stopniach, kolejno zmniejszamy do 190.

Komentarze

  • 4
    original
    Opublikowano

    aginaa

    polecam
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    agunesu

    pyszny schabik
  • 0
    original
    Opublikowano

    niedozywiona

    mogłabym go zjadać kilogramami. na zmianę z nadziewanym śliwką.
  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Treść odpowiedzi została zablokowana przez administratora serwisu.
  • 0
    original
    Opublikowano

    Stenka

    też tak robię
  • 1
    original
    Opublikowano

    parysek10

    coś wspaniałego
  • 0
    avatar-1
    Opublikowano

    Anna133

    nie ma nic lepszego :)
  • 0
    10371650_872353579458561_3057513019799197911_n
    Opublikowano

    EmciaPichci

    z morelą jeszcze nie próbowałam, musi być pyszny :)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !