Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Skrzydełka z pomidorem, gruszką i cebulą

2.0
(7)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

skrzydełek z kurczaka 1 kg
suszonych pomidorów w oliwie 150 g
gruszek z kompotu 200 g
cebula 1
koperku 2 łyżka
sosu chili słodko pikantnego 1 szk
czarnej soli 1 łyżeczka
piri piri 1 łyżeczka
Pieprz kolorowy ziarnisty Prymat 1/3 łyżeczka
sosu sojowego jasnego 3 łyżka
olej z suszonych pomidorów 3 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Skrzydełka z pomidorem, gruszką i cebulą

Skrzydełka umyć i pokroić w zgięciach, najcieńsze elementy odłożyć np. do ugotowania wywaru.
Na patelni rozgrzać olej z pomidorów, wrzucić kawałki skrzydełek i podsmażyć.
W czasie jak skrzydełka się smażą obrać i umyć cebulę i pokroić ja w średnia kostkę.
Pomidory odsączyć z oleju i pokroić w paski.
Gruszki wyjąć ze słoika i pokroić w kostkę.
Gdy skrzydełka się podsmażą wrzucić pokrojone składniki i dalej chwilę smażyć.
Następnie dodać sos chili i wszystkie przyprawy oraz koperek i dusić pod przykryciem na małym ogniu 20-30 minut.
Podawać z makaronem.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak