Sposób przygotowania

Jajko zmiksować z masłem, śmietaną i cukrami.

W oddzielnej misce wymieszać mąkę, sól i kakao.

Następnie dodać je do masy maślanej.

Z ciasta formować niewielkie kuleczki, obtaczać je w cukrze ( można wsypać cukier do salaterki i tam obtaczać ciasteczka, będzie wygodniej).

Układać na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Okrągłą końcówkę drewnianej łyżki maczać w mące i delikatnie odciskać w ciastkach, tak by powstało wgłębienie prawie do samej blaszki. Trzeba jednaj uważać bo ciasteczka pękają.

Piec 13 minut w temp. 180o

Po upieczeniu wystudzić i napełnić czekoladą.



Do napełnienia potrzebujemy:

1/2 tabliczki czekolady deserowej
1 łyżeczka masła
1 łyżeczka miodu


Czekoladę połamać na kawałki, włożyć wszystko do garnuszka i rozpuścić w kąpieli wodnej.

Smacznego ;)

Komentarze

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !