Sposób przygotowania

Masło utrzeć z 1/2 szklanki pudru na gładką masę, dodać jajko i zmiksować ponownie.

Mąkę wymieszać z sodą i dodać do masy maślanej. Ciasto wyrobić szybko, zawinąć w folię i schłodzić w lodówce przez 30 min. Ja wyniosłam garnek z masą na dwór :) pogoda zrobiła swoje :P

W małej salaterce wymieszać pozostały puder z cynamonem. Z ciasta formować kulki, obtaczać dokładnie w cynamonowym pudrze, układać na przygotowanej blaszce i spłaszczać. Można lekko posypać resztką pudru żeby były bardziej cynamonowe :)

Piec około 8-10 min w 180 o.

Smacznego!


* Ja miałam dziś ochotę na ciut większe ciastka, więc robiłam je dosyć spore.

Ciasteczka wychodzą nieziemsko smaczne, mięciutkie z cudowną cynamonową skorupką.

Szczerze polecam! :)

Komentarze

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !