Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Czekoladki z masłem orzechowym

3.0
(12)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

masło orzechowe kilka łyżek
cukier puder do smaku
mleczna czekolada 150 gram

Przepis i sposób przygotowania na: Czekoladki z masłem orzechowym

Czekoladę połamać na kawałki i rozpuścić w kąpieli wodnej.

Wnętrza papilotek wysmarować czekoladą przy pomocy pędzelka i odstawić do góry nogami. Włożyć na parę minut do lodówki lub zamrażarki, żeby czekolada szybciej stwardniała. Posmarować czekoladą po raz drugi i znów schłodzić.

Masło orzechowe rozetrzeć z odrobiną cukru pudru i przy pomocy rękawa cukierniczego bądź woreczka z odciętą końcówką napełniać czekoladki.

Nałożyć pędzelkiem górną warstwę czekolady (dwukrotnie) i schłodzić.

Gdy całkowicie stężeją delikatnie oderwać papilotki.

Wcinać do woli! :)

Smacznego :)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak