Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ciastka z masłem orzechowym

2.0
(7)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

masło 125 gram
masło orzechowe 150 gram
cukier szklanka
jajko
mąka 150 gram
proszek do pieczenia 1/2 łyżeczki
sól szczypta

Przepis i sposób przygotowania na: Ciastka z masłem orzechowym

Masło utrzeć z masłem orzechowym, stopniowo dodając cukier. Następnie wbić jajko i wymieszać. Dodać mąkę wymieszaną z proszkiem i solą. Dokładnie wszystko wymieszać i schłodzić w lodówce 30 minut.

Moje ciasto wyszło mi bardzo luźne, dlatego musiałam podsypywać je mąką.

Formować kuleczki wielkością orzecha włoskiego i układać na wysmarowanej blaszce. Piec 15 min. w temp. 190st.

Smacznego! :)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Aleksandraa 17.07.2012 19:22
muszą być pyszne :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak