Sposób przygotowania

Marchewki obieramy i gotujemy. Studzimy. Ścieramy na tarce o drobnych oczkach.

Jajka gotujemy na twardo, studzimy i oddzielamy żółtka od białek.

Białka ścieramy na tarce.

Ser żółty również ścieramy.

Pieczarki czyścimy i podduszamy na patelni (można skroić jedną cebulę). Doprawiamy do smaku.

Fasolę i kukurydzę odsączamy z zalewy.

Do miski wkładamy pieczarki, marchewkę startą, ser, fasolę, kukurydzę, pokrojone drobno żółtka, mix sałat, mieszamy. Łączymy z majonezem i doprawiamy wedle uznania.



Na talerzu układamy po kilka listków sałaty na ogon i płetwy. Na środku wykładamy sałatkę, formując z niej tułów ryby. Mordkę pokrywamy startym białkiem, a tułów- cieniutko pokrojoną surową marchewką. Z oliwki robimy oczy, do środka wkładamy ciut białka.

Usta także robimy z kawałka marchewki.

Dekoracja:

2-3 marchewki
2 oliwki czarne
Sałata do dekoracji

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    Jolanta_P-S

    Jest sliczna:)
  • 0
    original
    Opublikowano

    olkaaa

    wygląda rewelacyjnie

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !