Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sałatka RYBKA

2.0
(9)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

pieczarki 300 gram
marchewka 3 sztuki
Kukurydza z Puszki 4 łyżki
fasola czerwona z puszki 1/2 puszki
jajko 3 sztuki
ser żółty 100 gram
mix sałat 1/2 opakowania
majonez 3-4 łyżki
sól do smaku
pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Sałatka RYBKA

Marchewki obieramy i gotujemy. Studzimy. Ścieramy na tarce o drobnych oczkach.

Jajka gotujemy na twardo, studzimy i oddzielamy żółtka od białek.

Białka ścieramy na tarce.

Ser żółty również ścieramy.

Pieczarki czyścimy i podduszamy na patelni (można skroić jedną cebulę). Doprawiamy do smaku.

Fasolę i kukurydzę odsączamy z zalewy.

Do miski wkładamy pieczarki, marchewkę startą, ser, fasolę, kukurydzę, pokrojone drobno żółtka, mix sałat, mieszamy. Łączymy z majonezem i doprawiamy wedle uznania.



Na talerzu układamy po kilka listków sałaty na ogon i płetwy. Na środku wykładamy sałatkę, formując z niej tułów ryby. Mordkę pokrywamy startym białkiem, a tułów- cieniutko pokrojoną surową marchewką. Z oliwki robimy oczy, do środka wkładamy ciut białka.

Usta także robimy z kawałka marchewki.

Dekoracja:

2-3 marchewki
2 oliwki czarne
Sałata do dekoracji

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

olkaaa 20.06.2012 14:34
wygląda rewelacyjnie
Jolanta_P-S 16.06.2012 07:38
Jest sliczna:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak