Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Gulasz wieprzowy w śmietanowo-marchewkowym sosie

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

łopatka wieprzowa 1/2 kg
cebula 1 szt
marchew 1/2 szt
\"ognista mieszanka przypraw\"
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat
siekany koperek
semolina 2 łyżeczki
śmietana do zup 3 łyżki
olej 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Gulasz wieprzowy w śmietanowo-marchewkowym sosie

Mięso wieprzowe z łopatki pokroić na drobniejsze kawałki, przełożyć do miski, dodać olej, przyprawy, wymieszać i wstawić na 40 minut do lodówki. Cebulę pokroić w piórka, marchew zetrzeć na tarce. Następnie podsmażyć mięso na złoto wraz z cebulą, dodać marchewkę, podlać wrzącą wodą i dusić do miękkości, uzupełniać wodę. Semolinę wymieszać ze śmietaną, dodać trochę wrzącej wody i wlać do mięsa, chwilkę dusić aż sos zgęstnieje, można jeszcze ewentualnie doprawić solą. Podawać z młodymi kartoflami posypanymi koperkiem i połówkami małosolnych ogórków.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

monika141 27.11.2013 14:40
pyszny obiadek
monika141 21.07.2012 17:55
pyszny obiadek
pacpaw 25.06.2012 22:33
jakoś rzadko robię sosy śmietanowe
Jolanta_P-S 22.06.2012 20:22
Zapraszam:)
MrGustolino 20.06.2012 21:08
Wygląda smakowicie, jutro spróbuję na obiad.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak