Sposób przygotowania

Mięso wieprzowe z łopatki pokroić na drobniejsze kawałki, przełożyć do miski, dodać olej, przyprawy, wymieszać i wstawić na 40 minut do lodówki. Cebulę pokroić w piórka, marchew zetrzeć na tarce. Następnie podsmażyć mięso na złoto wraz z cebulą, dodać marchewkę, podlać wrzącą wodą i dusić do miękkości, uzupełniać wodę. Semolinę wymieszać ze śmietaną, dodać trochę wrzącej wody i wlać do mięsa, chwilkę dusić aż sos zgęstnieje, można jeszcze ewentualnie doprawić solą. Podawać z młodymi kartoflami posypanymi koperkiem i połówkami małosolnych ogórków.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    MrGustolino

    Wygląda smakowicie, jutro spróbuję na obiad.
  • 0
    original
    Opublikowano

    Jolanta_P-S

    Zapraszam:)
  • 0
    original
    Opublikowano

    pacpaw

    jakoś rzadko robię sosy śmietanowe
  • 0
    p8230976
    Opublikowano

    monika141

    pyszny obiadek
  • 0
    p8230976
    Opublikowano

    monika141

    pyszny obiadek

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !