Sposób przygotowania

Mąkę, jajko, sól, ciepłą wodę i olej wymieszać ze sobą i zagnieść na sprężyste ciasto. W przypadku zbyt twardego ciasta dodać olej lub letnią wodę natomiast gdy będzie za rzadkie dodać mąki. W moim przypadku wspomogłam się malakserem. Ciasto podzielić na dwie części i rozwałkować, wykrawać za pomocą szklanki dowolne okręgi. Faszerując jagodami lepić pierożki. Pierogi wrzucać na wrzącą wodę, poczekać aż wypłyną na wierzch i chwilę gotować. Całość podawać polane jogurtem naturalnym. Smacznego

Komentarze

  • 0
    no-image
    Opublikowano

    1j1o1l1a1

    pierogi z jagodami - hit kulinarny czerwiec/lipiec :))
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Karolinka111

    az latem powialo pycha
  • 0
    original
    Opublikowano

    iziona

    Tez już robiłam w tym roku, ale było pysznie:)
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Maniek2

    pyszne

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !