Sposób przygotowania

Mięso myjemy, oczyszczamy a następnie kroimy w kosteczkę. Doprawiamy do smaku pieprzem, solą oraz papryką i czosnkiem i pozostawiamy na ok 30 min. Papryki kroimy w kostkę, cebulę w piórka. Mięso podsmażamy, gdy się ładnie zarumieni dodajemy warzywa, oraz wlewamy bulion i przecier pomidorowy. Doprowadzamy do zagotowania, a następnie dodajemy szczyptę cukru. Nastawiamy wodę na makaron ok 2 litrów i doprawiamy solą oraz dodajemy łyżkę oleju - pozostawiamy do zagotowania. Do wrzącej wody dodajemy makaron i delikatnie mieszamy by makaron nie przykleił się do dna garnka. Makaron przelać do miski cedzakowej a następnie przelać wodą. Gotowy nakładać na talerz i polać sosem słodko kwaśnym. Posypać startym lub rwanym serem żółtym i zieleninką. Smacznego !!

Komentarze

  • 2
    no-image
    Opublikowano

    halina17

    smaczne danie
  • 1
    no-image-available-icon-web1
    Opublikowano

    caralajna

    pycha
  • 1
    original
    Opublikowano

    daria2911

    wygląda bardzo apetycznie
  • 1
    original
    Opublikowano

    RenataZ-et

    Połączyłaś wszystko to co lubię najbardziej-pycha :)
  • 1
    original
    Opublikowano

    Seba

    coś dla mnie
  • 1
    original
    Opublikowano

    czekoladka_m

    Mniam, pyszne i jak ładnie podane!

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !