Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa warzywna z mięsem

2.0
(6)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mięso z kurczaka 30-40 dag
ziemniaki 6-7 szt
pietruszka 1 szt
marchewka 1 szt
koncentrat pomidorowy 2 łyżki
fasolka szparagowa 10 dag
papryka 1 szt
mąka pszenna 2 łyżki
smalec 2 łyżki
śmietana 2 łyżki
cebula 1 szt
Liść laurowy suszony Prymat 2 szt
czosnek 1 ząbek
sól do smaku
pieprz do smaku
cukinia 1 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa warzywna z mięsem

Mięso umyć, włożyć do 2 l wrzącej osolonej wody dodać odrobinę, pieprzu, listek laurowy, ugotować, ugotowane mięso wyjąć z wywaru. Ziemniaki obrać, pokroić w kostkę, włożyć do wywaru z mięsa, dodać pokrojoną marchew, pietruszkę i gotować około 10 minut. Następnie włożyć pokrojoną paprykę, cukinię, oczyszczoną fasolkę, posiekaną cebulę i gotować do miękkości. Z mąki i smalcu zrobić zasmażkę, połączyć z zupą, dodać koncentrat pomidorowy, posiekany czosnek, zagotować. Przyprawić do smaku solą i pieprzem, dodać śmietanę, pokrojone w kostkę ugotowane mięso, wymieszać.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Katarzyna59 16.03.2013 16:11
apetyczna zupka
kaja1991 27.07.2012 20:47
smacznie wyglada
ronald88 16.06.2012 20:16
super
zuzanna_z 16.06.2012 16:47
muszę zrobić
barbarella 15.06.2012 23:37
pewnie bardzo sycąca:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak