Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa pomidorowa z jajkiem

2.0
(6)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

chudy rosól drobiowy 1.6 litra
koncentrat pomidorowy 3 łyżki
cebula 1 sztuka
ryż 1 szklanka
koperek 1|2 pęczka
jajko 4 sztuki
śmietana 100 ml

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa pomidorowa z jajkiem

Ryż ugotować w 2 litrach wody. Rosół doprowadzić do wrzenia , obrać cebulę , dodać do rosołu.Następnie dodać koncentrat pomidorowy. Gotować 10 minut . Rozprowadzić śmietanę w zupie. Doprawić zupę do smaku. Jajka ugotować na twardo , obrać . Koperek posiekać.Jajka pokroić w gruba kostkę . Ryż rozłożyć na talerze , wlać zupę , dodać jajka pokrojone w kostkę . Posypać koperkiem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Dariusz8 05.09.2016 19:36
Dobra zupka.
halina16 15.02.2013 20:02
Smaczna zupa.
Goya 24.08.2012 13:07
ciekawe
Sylwia56
Sylwia56 20.08.2012 12:13
o ciekawy pomysł
ronald88 16.06.2012 20:16
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak