Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pieczarki z chrzanem

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pieczarki 8 szt
jajko 3 szt
sok cytrynowy do smaku
papryka 0,5 łyżeczki
majonez 2 łyżki
śmietana 2 łyżki
utarty chrzan 1 łyżka
łosoś wędzony 1 plasterek

Przepis i sposób przygotowania na: Pieczarki z chrzanem

Jajka ugotowac na twardo,ostudzić,drobno posiekac.Zrobić sos chrzanowy-ubitą śmietanę wymieszać z majonezem i chrzanem,przyprawić sokiem cytrynowym,papryką.Pieczarki umyć,oddzielic trzonki od kapeluszy.Kapelusze zblanszować w osolonej wodzie,odcedzić i ostudzić.Do kapeluszy nałożyć posiekane jajka,przykryc sosem.Udekorowac pokrojonym w paseczki łososiem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Wafelek2601 22.12.2013 09:40
Świetny przepis
Seba 12.08.2013 15:46
bardzo fajne
Bernadeta1 17.06.2013 12:19
smaczna kolacja
Milena87 08.05.2013 07:14
zjadłabym takie :)
Wacław 08.04.2013 09:34
pomysłowe danie
gosia56 27.12.2012 12:54
ciekawy
Iwusia 19.12.2012 23:42
fajne :)
Pietruszka 20.10.2012 18:00
super
mirosława4 30.07.2012 21:28
super przekąska nie tylko na kolację:)
zuzanna_z 25.07.2012 11:44
super przepis
RenataZ-et 08.07.2012 20:38
świetne
Dorota59 18.06.2012 13:31
mniam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak