Sposób przygotowania

Posiekaną cebulę zeszklić na maśle,dodac wino.Dusić bez przykrycia około 10 min.Dodać śmietanę,zagotować.Przyprawić wódką,sola,pieprzem i sokiem z cytryny do smaku.Pieczarki umyć,małe zostawić w całości,duze przepołowić,zalać wodą z kilkoma kroplami soku cytrynowego i gotowac około 8 min.Odcedzić,polać sosem i natychmiast podawać.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    MagdaXXX

    niezły ten sosik
  • 1
    original
    Opublikowano

    RenataZ-et

    bardzo ciekawy pomysł
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    mirosława4

    smaczne
  • 0
    original
    Opublikowano

    Wafelek2601

    fajne
  • 0
    original
    Opublikowano

    Iwusia

    pychotka :)
  • 1
    original
    Opublikowano

    Ela15

    super danie
  • 1
    100_7604
    Opublikowano

    misia53

    bardzo interesujący przepis
  • 0
    original
    Opublikowano

    Wacław

    fajna taka kolacja

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !