Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pieczarki z sosem rosyjskim

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pieczarki 400 gram
masło 30 gram
cytryna do smaku
sól do smaku
pieprz do smaku
cebula 1 szt
kwaśna śmietana szkl
kieliszek wódki 1 szt
wino białe 0,5 szkl

Przepis i sposób przygotowania na: Pieczarki z sosem rosyjskim

Posiekaną cebulę zeszklić na maśle,dodac wino.Dusić bez przykrycia około 10 min.Dodać śmietanę,zagotować.Przyprawić wódką,sola,pieprzem i sokiem z cytryny do smaku.Pieczarki umyć,małe zostawić w całości,duze przepołowić,zalać wodą z kilkoma kroplami soku cytrynowego i gotowac około 8 min.Odcedzić,polać sosem i natychmiast podawać.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Wacław 09.08.2013 10:11
fajna taka kolacja
misia53 05.06.2013 12:04
bardzo interesujący przepis
Ela15 26.04.2013 10:15
super danie
Iwusia 07.03.2013 19:22
pychotka :)
Wafelek2601 24.08.2012 10:57
fajne
mirosława4 26.07.2012 13:13
smaczne
RenataZ-et 15.07.2012 22:59
bardzo ciekawy pomysł
MagdaXXX 06.07.2012 14:48
niezły ten sosik

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak