Sposób przygotowania

Mąkę przesiać,w środku mąki zrobić wgłębienie, wbić jajo i w miarę potrzeby dodawać wodę i sól, zarabiać ciasto nożem.ciasto wyrabiać aż będzie gładkie. wałkować na grubość ok 1 mm, przesuszyć, pokroić w makaron. Ugotować, płukać zimną wodą w osolonej wodzie z niewielką ilością oleju

Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    EWI

    uwielbiam!
  • 2
    original
    Opublikowano

    Amellia

    taki makaron kojarzy mi się z dzieciństwem :)
  • 2
    original
    Opublikowano

    Betka

    pychota;)
  • 2
    original
    Opublikowano

    Andysz

    mmm pyszności taki makaron;)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !