Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

cebule w winie

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

cebula 1 kg
wino czerwone 1 butelka
masło 4 łyżki
oliwa 60 ml
sól
cukier
tymianek 2 (suszony)

Przepis i sposób przygotowania na: cebule w winie

Na rozgrzanym maśle wraz z oliwą szklimy cebulę pokrojoną w talarki żeby była lekko zarumieniona,następnie dodajemy suszony tymianek sól i dwie łyżki cukru i mieszamy,wlewamy wino i gotujemy na małym ogniu od czasu do czasu mieszając aż wino wyparuje.Fajny dodatek do mięs.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Andysz 03.09.2012 11:21
super;)
Betka 23.08.2012 08:27
ekstra!!!;)"

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak