Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Polewa czekoladowa

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

kakao 2 łyżki
cukier 3 łyżki
margaryna 12,5 dkg
jajko

Przepis i sposób przygotowania na: Polewa czekoladowa

Jajko rozbijamy i oddzielamy białko od żółtka. Białko ubijamy na sztywno razem z cukrem. Następnie dodajemy żółtko a na końcu kakao i dokładnie mieszamy. Do rondelka dajemy margarynę i rozpuszczamy, aby była bardzo gorąca, ale nie gotować. Następnie delikatnie dodajemy przygotowaną masę jajeczną i mieszamy. Chłodzimy i zimną rozprowadzamy na ciasto.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

mirosława4 23.01.2014 16:57
polecam ! robię bardzo podobnie ale wlewam rozpuszczoną margarynę do masy jajecznej czyli odwrotnie a sama polewa jest super :)
alaaa 07.12.2013 20:18
z jajkiem nigdy nie robiłam
Iwusia 16.09.2013 23:45
bardzo dobra
aisza1 30.08.2013 07:38
dobra do ciast i innych deserów
Angelika10 24.08.2013 01:11
lubię taką polewę
Dorota59 25.07.2013 08:20
ja też sama robię polewy
Katarzyna59 18.07.2013 07:19
fajna polewa
Dorian 13.03.2013 07:56
pyszny przepis
Ada-Gaba 17.02.2013 10:12
dobra
Grazyna0211 28.10.2012 13:09
super
Łukasz15 19.09.2012 11:43
Świetna
IKrakowianka 10.09.2012 17:16
Pycha
romanrafal
romanrafal 02.09.2012 09:26
świetna
RenataZ-et 13.07.2012 17:45
bardzo dobra
Wafelek2601 02.07.2012 07:43
Pyszna do ciast
Pani Domu 18.06.2012 11:46
wspaniała polewa

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak