Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

szaszłyki z wołowiny

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

wołowina bez kości 1/2 kg.
sól
oliwa 2 łyżki
wino czerwone 1/2 (półwytrawne)

Przepis i sposób przygotowania na: szaszłyki z wołowiny

mięso opłukać pokroić w małe kawałki włożyć do naczynia zalać winem odstawić na 2godz.w chłodne miejsce mięso wyjąć osuszyć i nadziewać na patyki do szaszłyka oprószyć solą,utartym tymiankiem skropić oliwą układać na ruszcie i upiec po 5min.z każdej strony.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Motorek 18.07.2012 11:58
smaczne
Angelika10 18.06.2012 00:09
Pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak