Sposób przygotowania

Rozbij jajka. Oddziel żółtka od białek. Utrzyj masło razem z cukrem i cukrem waniliowym. Ucierając, kolejno dodawaj żółtka. Masę połącz z pianą ubitą z białek.

Przygotowaną masę podziel na dwie równe części. Do jednej dodaj 1,5 szklanki mąki i 1 łyżeczkę proszku do pieczenia, 3 łyżki kakao oraz pół szklanki mleka. Do drugiej dodaj 2 szklanki mąki, 1 łyżeczkę proszku do pieczenia, pół szklanki mleka i zapach cytrynowy.

Oba ciasta na przemian wylewaj do formy wyłożonej pergaminem. Wyrównaj wierzch. Piecz 60 minut w temp. 180ºC. Gotowe ciasto ostudź, polej lukrem.

Komentarze

A Ty, co o tym myślisz?

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !