Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Agrestowa Chmurka

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

margaryna 20 dag
cukier puder 20 dag
cukier waniiowy 1 paczka
żółtko jajek 8 szt
mąka 25 dag
proszek do pieczenia 1 łyżeczka
budyń śmietankowy 1 szt
śmietana 30% 500 ml
śmietan fix 2 szt
migdały 100 gram
galaretka agrestowa
kompot agrestowy

Przepis i sposób przygotowania na: Agrestowa Chmurka

Z sześciu pierwszych składników z listy zarobić ciasto. Podzielić na 2 części. Na jedno dac ubite 8 białek, posypać migdałami. Upiec. Na kpmpocie agrestowym ugotować budyń śmietankowy. Do ugotowanego budyniu wsypać galaretkę agrestową.
Na placek bez piany ułożyć agrest, zalać budyniem. Ubić 1/2 litra śmietany kremówki z śmietan-fiźem. Śmietanę wylać na budyń, przykryć ciastem z pianą i migdałami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

27.07.2013 15:54
jak juz podajesz przepis to chociaz sprecyzuj jak go przygotowac:) jeszcze nie pieklam ciasta z smietany, smietan fixu margaryny jak podales/as zrobic ciasto z 6 pierwszych skladnikow!!co za glupoty!!
Margo1 06.07.2013 18:08
fantastyczne
jolaxa1 01.01.2012 21:32
pycha
Natalia/tubisiek 03.08.2010 16:29
fajna nazwa :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak